De voor- en nadelen van wasbare luiers.

luiers

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van wasbare luiers. Je kunt veel informatie vinden over de voordelen ervan, maar zijn er ook nadelen? In dit artikel staan een aantal voordelen en nadelen omschreven. Op deze manier kun je voor jezelf nagaan of wasbare luiers iets is voor jou en je kindje. Er is altijd nog de optie om een proefpakket wasbare luiers te bestellen zodat je het zelf kunt uitproberen.

Voordelen:

De voor de hand liggende voordelen zijn natuurlijk dat wasbare luiers duurzaam zijn. Ze gaan lang mee en je hebt minder afval. Ook al zou je de luiers elke keer in de wasdroger stoppen, dan nog is het minder belastend voor het milieu in vergelijking met wegwerpluiers.

Uiteindelijk ben je goedkoper uit, je hoeft niet elke keer een duur pak wegwerpluiers te kopen. Het is een eenmalige kostenpost bij de aanschaf en daarna niet meer.

Nog een ander voordeel van wasbare luiers is dat de stof beter ademt dan de wegwerpluiers. Wasbare luiers voelen prettiger aan voor de billetjes dan de kunststoffen wegwerpluiers.

Snel naar de winkel moeten omdat de luiers op zijn is verleden tijd met de wasbare luiers. Je voorraad raakt nooit op!

luiers

Nadelen:

Je zult zelf meer energie in het verschonen moeten steken. Vieze luier af en schone om: bij wegwerpluiers ben je dan klaar. Bij de wasbare luiers komt er nog een vervolg, de luiers moeten gewassen worden om ze de volgende keer weer te kunnen gebruiken. Je moet zelf zorgen voor voldoende voorraad in je kast.

De wasbare luiers zijn vrij groot en vormen een dikker pakket om de billetjes dan wegwerpluiers. Vooral als de baby nog klein is, valt dit op. Hier moet je rekening mee houden wat betreft de kleding die de baby draagt.

Doordat de wasbare luiers vrij groot zijn, nemen ze ook meer ruimte in. Bijvoorbeeld als je ze meeneemt in een tas.

Als laatste is er nog de prijs: de aanschaf mag dan eenmalig zijn, ze zijn wel prijzig.

Bij twijfel is een proefpakket wasbare luiers de ideale manier om erachter te komen of het iets voor je is.