Voordelen wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers

Voordelen wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers

Wasbare luiers vs. wegwerpluiers, welke kies jij?

Moet jij ook dagelijks naar de winkel om nieuwe luiers te kopen? Dit kost je niet alleen veel tijd, maar ook enorm veel geld! Dat is dan ook de reden dat steeds meer ouders de keuze maken om over te stappen op wasbare luiers. Het overgaan op herbruikbare luiers lijkt nu misschien een moeilijke stap, maar geloof ons het is eigenlijk een slimme en verantwoordelijke investering! Je bespaart er namelijk honderden euro’s mee en voorkomt vele kilo’s restafval. In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers.

Het wassen is eenvoudiger dan je denkt

Het lijkt een hele opgave om wasbare luiers steeds maar weer te moeten wassen, maar niets is minder waar. Het beeld dat het wassen van wasbare luiers een vies en tijdrovend karwei is, klopt eigenlijk helemaal niet. Totdat je kindje aan vast voedsel begint, kun je de wasbare luiers zo in de wasmachine gooien. De luier wordt dan zonder moeite schoon. Zodra je kindje vast voedsel eet, gooi je de ontlasting in de wc of gebruik je een wegwerp inlegvel. Vervolgens gooi je de wasbare luier in de wasmachine en voor je het weet is deze weer klaar voor gebruik. Dit is stukken minder intensief dan steeds weer naar de winkel gaan om luiers te kopen.

Verschillende soorten

Het fijne aan wasbare luiers is ook dat er verschillende soorten zijn. Hierdoor kun je een type wasbare luier kiezen die perfect past bij je wensen en natuurlijk je kindje. Zo zijn er verschillende systemen, materialen en maten wasbare luiers. Ook zijn er verschillende sluitingen mogelijk. Op basis van wat je kindje nodig heeft en wat jij belangrijk vindt, kun je een geschikte wasbare luier uitzoeken.

Meer comfort voor je kindje

Wasbare luiers zijn ook nog eens stukken comfortabeler voor je kindje dan wegwerpluiers. Eigenlijk is deze reden al genoeg om over te stappen van wegwerpluiers naar wasbare luiers. Want het comfort van je kindje, dat is toch het allerbelangrijkste? Ook interessant: Waarom gebruik maken van een draagzak?