Waar let je op bij luiers kopen baby’s?

luiers kopen

Wegwerpluiers of wasbare luiers kopen? Dat is je eerste beslissing. Wegwerpluiers zijn onmiskenbaar handiger, maar ze zijn duur. Je kunt verwachten dat je ongeveer €2.500 of meer uitgeeft tegen de tijd dat uw baby zindelijk is. Als je “milieuvriendelijke” wegwerpluiers gebruikt, die biologisch afbreekbaar zijn en/of niet gebleekt met chloor, betaal je ongeveer €1.000 meer, afhankelijk van het aantal luierwisselingen per dag en het merk dat u gebruikt.

luiers kopen

Besparing

Katoenen luiers kunnen veel goedkoper zijn dan wegwerpluiers, vooral als je ze zelf wast. (Sommige ouders gebruiken een luierservice, die vuile luiers ophaalt en schone levert.) Nadat je de initiële kosten hebt betaald, bespaar je honderden euro’s door wasbare luiers steeds opnieuw te gebruiken. Als je ze zelf wast, kun je ze misschien zelfs voor meer dan één baby gebruiken.

Veel bedrijven bieden startpakketten met wasbare luiers die worden geleverd met accessoires. De accessoires variëren afhankelijk van het type luier dat je kiest, maar over het algemeen heb je luierinzetstukken nodig (textielkussentjes toegevoegd om het absorptievermogen te vergroten), waterdichte hoezen om vocht vast te houden en/of doorspoelbare voeringen die helpen om de rommel in te dammen. Liners elimineren de noodzaak om katoenen luiers uit te spoelen voordat ze in een luieremmer worden gedaan. Ze creëren wel afval, hoewel minder dan wegwerpluiers. En sommige zijn biologisch afbreekbaar.

Rommelig

Mensen beschouwen wasbare luiers nog steeds als rommelig en met spelden en plastic broeken. Maar in feite zijn de stoffen luiers van tegenwoordig net zo gemakkelijk te gebruiken als hun wegwerpbare tegenhangers. Drukknoop- en klittenbandsluitingen, hightech comfortstoffen en doorspoelbare voeringen hebben voor een revolutie gezorgd in katoenen luiers, waardoor ze voor veel ouders een steeds aantrekkelijkere keuze worden. vooral in tijden van economische tegenspoed. Hoewel wegwerpluiers (zogenaamde wegwerpluiers) nog steeds het grootste deel van de markt beheersen, stijgt het percentage ouders dat katoenen luiers gebruikt gestaag.

Ondanks een groeiende belangstelling voor katoenen luiers, blijven wegwerpluiers de eerste keuze voor veel ouders en een voorkeurskeuze in veel kinderdagverblijven en ziekenhuizen.

Niet te snel

Spring ook niet te snel naar de volgende maat luier. Als je de kleinste luier kiest die uw baby comfortabel kan dragen, bespaart u op de lange termijn geld omdat een grotere luier meer kost. Fabrikanten rekenen meestal hetzelfde bedrag per verpakking, ongeacht de werkelijke grootte van de luiers, maar ze doen minder luiers in de verpakking naarmate de maat groter wordt. Bovendien kan een luier die te ruim is lekken veroorzaken.