Waarom een hartslagknuffel kopen?

Een hartslagknuffel zal voor de meeste mensen iets onbekends zijn. Eigenlijk kun je uit de naam al heel goed afleiden van het is, namelijk een knuffel dat een hartslag heeft. Of beter gezegd, waarin een apparaatje zit dat het geluid afspeelt van een kloppend hart. Een hartslagknuffel klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd, maar het kan van grote toegevoegde waarde zijn. Vooral voor baby’s en kleine kinderen die slaapproblemen hebben. En dus ook voor hun ouders, die hierdoor zelf moe en gefrustreerd raken. Als je dit probleem herkent, dan is het dus zeker de moeite waard om eens verder te lezen!

Hoe werkt een hartslagknuffel?

Veel jonge ouders zullen het herkennen: ligt je kindje bij jou in bed of op schoot, dan is inslapen geen enkel probleem. Maar op het moment dat ze alleen in bed liggen, dan begint het huilen. Hoe kan een hartslagknuffel hier nu bij helpen? Dat een dergelijke knuffel helpt, komt doordat veel kinderen moeite hebben met alleen zijn. Ze missen dan de geborgenheid van hun ouders, het gevoel van veiligheid dat dit biedt. Hierdoor worden ze onrustig en dat zorgt er dan weer voor dat ze niet in slaap vallen. Heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd wil je wel dat jouw kindje leert om alleen te slapen. Een hartslagknuffel kan een goede oplossing hiervoor zijn. Het geluid van een hartslag dat uit het knuffeltje komt, heeft een rustgevend effect op jouw kleintje. Door het knuffeltje tegen zich aan te drukken, is het net alsof er echt iemand bij ze is. Dit alleen kan al helpen, maar het helpt nog beter als de knuffel ook naar jou ruikt. Dat geeft nog meer het gevoel van verbondenheid. Koop je een hartslagknuffel, dan is het daarom ook raadzaam om deze eerst een nacht bij jouzelf in bed te liggen. Zo komt jouw geur eraan en op deze manier heeft de knuffel een nog duidelijker effect op jouw kindje.

Verschillende varianten

Als je een hartslagknuffel wilt kopen, dan moet je hiervoor naar een gespecialiseerde winkel. in de meeste winkels zul je ze namelijk niet kunnen vinden. De webshop miico heeft zich gespecialiseerd in artikelen die goed zijn voor de nachtrust van jouw kleine en daar horen deze knuffels natuurlijk zeker bij! Zij hebben veel verschillende varianten. Ze kunnen verschillende extra functies hebben, zoals:

  • een bluetooth speaker
  • een lichtje
  • een huilsensor
  • een ademend geluid naast de hartslag
  • kalmerende muziekjes

Het is daarom raadzaam om de verschillende opties eens rustig te bekijken om te ontdekken welke het beste bij jouw kindje past. Niet alleen de functies van de hartslagknuffel kunnen verschillen, er zit ook verschil in het uiterlijk. De knuffel kan bijvoorbeeld uitgevoerd zijn in de vorm van een pop, vos, octopus, schaap of uil. Ook dat kan een rol spelen bij jouw keus. Weet jij niet zo goed welke functies jij voor jouw zoontje of dochtertje nodig hebt? Neem dan gerust een contact op met de mensen van miico. Zij hebben vanuit hun eigen gezin veel ervaring met deze producten en kunnen jou daardoor goed adviseren over welke hartslagknuffel voor jouw situatie de beste keus is!