Dit is waarom treinen speelgoed bestellen een goed idee is 

Heb je je weleens afgevraagd wanneer je treinen speelgoed bestellen gaat voor je kindje, waarom dat hij of zij nu weer vroeg om datzelfde item? Of valt het je wel eens op hoeveel treintjes je moet opruimen wanneer de kleine de hele dag in de speelkamer bezig is geweest? Speelgoedtreinen zijn onverminderd populair, en zijn dat al sinds jaar en dag. Daarnaast vinden kinderen het doorgaans fantastisch om in een échte trein te zitten en hiermee te reizen. Maar waar komt die fascinatie eigenlijk vandaan? Wij zochten het uit! 

Kinderen en treinen 

Je bent als ouder hoogstwaarschijnlijk vaak genoeg getuige geweest van een kind wat met een speelgoedtreintje speelt. Het rijden over de baan, de tjoeke tjoeke als geluid en de verschillende wagentjes die aan elkaar vastgemaakt kunnen worden: wanneer een kind met een treintje speelt gaat hij of zij vaak helemaal op in de eigen wereld.  

Waarschijnlijk heeft het te maken met dezelfde fascinatie die hij of zij heeft met het reizen met de trein. Wanneer je met je kleine een treinreis maakt, gaat er immers een compleet nieuwe wereld open: de trein reist door tunnels, over bruggen, door steden en over weilanden. Een kind wordt geëxposeerd aan de wereld om hem of haar heen, en dat vindt het vaak enorm indrukwekkend. En het allercoolste is natuurlijk het moment dat de man die net het kaartje heeft gecontroleerd op het fluitje blaast om de trein te laten vertrekken van het station.  

Treinen speelgoed bestellen goed voor de ontwikkeling 

Hetzelfde gevoel probeert een kind op te wekken wanneer het met een treintje speelt. Speelgoedtreinen zijn enorm waardevol bevonden voor de groei en ontwikkeling van het brein en de motoriek. Sowieso wordt er ten eerste beroep gedaan op de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen. Dit komt omdat het kindje moet nadenken over hoe het het spoor moet neerleggen, zodat de trein snel kan rijden en niet op een ander botst.  

Fijne motoriek is nodig om alle losse delen aan elkaar te leggen om een compleet spoor te bouwen, of een stationnetje in elkaar te zetten. Hier moet het kind over nadenken. Ook wordt de creativiteit en verbeelding getest wanneer een kindje speelt met treinen speelgoed bestellen. Het kind kan compleet in zijn of haar eigen fantasiewereldje verdwijnen en kan allerlei diverse scenario’s uitspelen. Hij of zij kan er uren zoet mee zien! 

Treinen zijn tijdloos 

Je kan je waarschijnlijk ook wel een tijd herinneren waarin jij zelf met treinen speelgoed bestellen speelde. En je ouders en grootouders zullen hetzelfde hebben gedaan. Grappig genoeg hebben hele generaties een nostalgisch gevoel overgehouden aan de trein en alles eromheen. Treinen speelgoed bestellen is daarom een enorm goed idee wanneer je niet weet wat je voor je kindje moet kopen. We leven in een tijd van overdaad, en laten we eerlijk zijn: veel kinderen komen qua speelgoed niks te kort. Maar wil je iets kopen waarmee je kind lange tijd gaat doen, is treinen speelgoed bestellen een goed plan. Het is niet voor niets al jaren een van de meest gekochte speelgoeditems die er op de markt is. Hij of zij gaat er waarschijnlijk nooit verveeld van raken. En als je investeert in een houten set (met baan!) dan gaat deze ook nog eens jaren mee. 

Klik hier voor meer speelgoed.