Een kind op bezoek of zelf kinderen in huis? Zorg voor een partij bouwspeelgoed

bouwspeelgoed

Wanneer je bijvoorbeeld als grootouder of als goede vriend van een ouderkoppel weleens een kind op bezoek krijgt, of zelfs te logeren, dan zul je al snel merken dat je voor deze gelegenheden van alles in huis moet hebben. Als je zelf als ouder of verzorger een of meerdere kinderen in huis hebt, dan is dat natuurlijk al helemaal zo. Naast spullen met betrekking tot verzorging en veiligheid zou het mooi zijn als je ook wat speelgoed in huis had. Het liefst natuurlijk leuk speelgoed waar een kind ook nog eens veel van kan leren. Bouwspeelgoed is in dat kader ideaal voor elk kind. Lees hieronder meer over drie, wellicht onvermoede, voordelen van bouwspeelgoed voor je kind.

bouwspeelgoed

Stimuleren van creativiteit

Het voordeel dat misschien het meest voor de hand ligt, maar daarom niet minder relevant is, is dat spelen met bouwspeelgoed de creativiteit bij kinderen bevordert. Want wat een kind verbeeldt kan hij wel degelijk in de praktijk proberen te brengen met de bouwblokken die hij tot zijn beschikking heeft. Grote kans dat er tijdens het bouwen vervolgens nog meer ideeën in het kind opkomen waardoor het bouwwerk zelfs nog wat extra cachet krijgt.

Bevordering probleemoplossend vermogen

Tijdens het creëren van een bouwprojectje komt een kind altijd met problemen in aanraking. Want hoe zorg je er nu voor dat je een bouwwerk completeert met de blokken die je nog hebt? Wellicht moeten er elders in het bouwwerk toch weer blokken worden weggehaald om verder te kunnen. Spelenderwijs trainen kinderen zo hun probleemoplossend vermogen.

Verbetering wiskundig inzicht

Spelend met bouwspeelgoed krijgen kinderen te maken met onder meer aantallen, maten en vormen. Een kind leert daardoor te tellen, passen en meten. Wiskundige en ruimtelijke inzichten worden daardoor vergroot. Interessant is ook dat men te maken zal krijgen met de voor- en nadelen van de zwaartekracht.