Hoe word ik gastouder?

Ben je helemaal gek van kinderen? Vind je het zielig als kinderen na schooltijd naar de kinderopvang in Haaksbergen moeten, ook als de opvang de geweldige opvang van Columbus Junior is? Wil jij graag oppassen op kinderen, maar wekelijks op dezelfde tijden? Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van een kind? En wil je naast je eigen baan nog wat geld bijverdienen? Dan is het gastouderschap echt iets voor jou. 

Stap 1: Wensen

Als gastouder heb je de vrijheid om je gastouderopvang af te stemmen op je eigen wensen en op de wensen van de ouders van het kind. Het is belangrijk om de volgende dingen te bedenken:

  • Wat voor opvang wil je? Wil je een buitenschoolse opvang of juist een opvang voor niet schoolgaande kinderen?
  • Hoeveel kinderen wil je opvangen?
  • Waar wil je de kinderen opvangen? Bij jou thuis of bij de kinderen thuis?
  • Op welke dagen wil je opvangen?

Stap 2: Voorwaarden

Je bent als gastouder een tweede ouder voor een kind. Het is dus een vak op zich. Je hebt er daarom ook een diploma voor nodig. Dit diploma kun je gratis halen en is doorgaans niet moeilijk.

Stap 3: Kinderen vinden

De volgende stap is het opzoeken van kinderen die je kunt opvangen. Je kan online eenvoudig een account aanmaken. De ouders van de kinderen kunnen op deze manier eenvoudig contact met je opnemen. 

Stap 4: Kennis maken

Als je eenmaal goed contact hebt gehad met de ouders van de kinderen, ga je kennis maken met de kinderen. Heeft iedereen na de kennismaking een goed gevoel? Dan kan je beginnen als gastouder!

Stap 5: Start

Gefeliciteerd, je mag beginnen als gastouder! Maak duidelijke afspraken met de ouders over de kinderen. Wat mogen ze eten en wat mogen ze wel of niet doen op een dag? Wees duidelijk en geniet van het gastouderschap!