Test je brainpower met een Rubik’s cube van Spellenrijk.nl

Als je op zoek bent naar uitdagend tijdverdrijf, dan is de bekende Rubik’s cube misschien wel iets voor jou. Deze bekende kubus met 6 kleuren is de ultieme brain teaser. Het is al uitermate lastig om 1 zijde van de kubus in 1 kleur te krijgen, maar dat is nog relatief eenvoudig als je het vergelijkt met het ware doel van de Rubik’s cube. Het is namelijk de bedoeling dat je alle 6 zijden een kleur geeft. Daarvoor moet je de kubus op alle mogelijke manier draaien. Het probleem is uiteraard dat wanneer je 1 kant klaar hebt en met de volgende begint, je de kant die klaar is ook weer door elkaar husselt. Het is dan ook zaak dat je bij iedere draai van de kubus rekening houdt met de positie van alle kleuren aan alle zijden. Als je dat eenmaal in de vingers hebt, dan kun je je skills nog weer verder verbeteren door de Rubik’s cube zo snel mogelijk op te lossen. In de jaren 80 waren er volledige wedstrijden waarin men tegen elkaar streed. Iedereen probeerde de Rubik’s cube dan ook zo snel mogelijk op te lossen. In het begin heb je al moeite om binnen een minuut 1 zijde 1 kleur te geven. Maar op den duur kun je alle zijden binnen een minuut dezelfde kleur geven. Als je maar lang genoeg oefent. Als je eenmaal lang genoeg heb geoefend, dan kun je records breken. Het huidige wereldrecord staat op 3,47 seconden. De kans dat je zo snel of sneller de Rubik’s cube kunt oplossen is uiteraard niet zo groot. Maar het is leuk om te kijken hoe ver je kunt komen. Het is al heel wat als je binnen de minuut weet te blijven. Je hoeft de kubus uiteraard ook niet per se te gebruiken om meteen mee te dingen naar het wereldrecord. Het is gewoon een leuk tijdverdrijf. Als je zelf al bekend bent met de kubus, maar je kinderen niet, dan kun je ook een Rubik’s cube kopen om je kinderen ermee aan de slag te laten gaan. Wie weet heeft 1 van je kinderen wel een talent. En zo niet, dan is het nog altijd leuk om dit klassieke speelgoed in huis te hebben. Als je bezoek krijgt, dan kan men altijd even een poging wagen om te puzzel van de kubus op te lossen. 

Bestel de Rubik’s cube online via de site van spellenrijk.nl

Mocht je een Rubik’s cube willen kopen, dan kun je dat meteen online regelen via de website van spellenrijk.nl. Via deze site kun je allerlei spellen kopen en puzzels. Dus ook de kubus is te koop bij Spellenrijk.nl. Uiteraard kun je ook bij deze winkel terecht voor vele andere spellen zoals: 

  • Risk
  • Kolonisten van Catan
  • Diverse kaartspellen

Al deze en vele andere spellen kun je dus gewoon online bestellen via de webwinkel van spellenrijk.nl. Mocht je meer willen weten, dan kun je het beste gewoon even een kijkje nemen op de site. 

Ontdek het volledige assortiment van Spellenrijk.nl

Het voordeel van een webwinkel is dat je het hele assortiment gemakkelijk vanuit de luie stoel thuis kunt bekijken. Dat betekent geen tripjes naar drukke winkels waar je uren rond moet struinen.

Lees meer…