Bespaar bakken met geld met wasbare luiers!

Je kind is de allerliefste en leukste baby op aarde, dat snappen we helemaal. Maar geef toe, het is wel een enorme kostenpost. Het opvoeden van een kind van baby tot zijn/haar achttiende verjaardag kost je gemiddeld een ton! De eerste tijd is wat duurder, denk aan de hele baby uitzet, en als meneer of mevrouw eenmaal aan het puberen is geslagen lopen de kosten ook flink op. Als baby moet er gewoon relatief veel geld in. Wat krijg je daar naast liefde voor terug? Poep, een hele berg poep. Meestal wel netjes in de luier. Wegwerpluier kopen, poep erin verzamelen… alsof je je geld zo in de kliko mikt. Met wasbare luiers heb je dat gevoel een stuk minder!

Geef je kleine zo’n lekker dik kontje

Bedek die mooie babybillen met wasbare luiers met leuke, hippe printjes! Allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor de kans op allergie en luieruitslag nihil is. Bovendien voelt je kindje in deze materialen eerder dat het nat is, dus een kind is met wasbare luiers gemiddeld maanden eerder zindelijk dan een kind met wegwerpluiers. Kassa! Wasbare luiers zijn een investering, waarna je alleen nog maar kleine bedragen kwijt bent aan het kopen van inlegvellen. Op termijn dus een grote besparing! Wasbare luiers zijn wel wat dikker, maar zo’n lekkere dikke babykont is geen reden om het te laten!

Hoe werken wasbare luiers?

Bij het ééndelig systeem leg je een inlegvel in de wasbare luier om de ontlasting op te vangen. Om de bips van je kind en makkelijk vastmaken met verstelbare drukknopjes of klittenband. Bij een tweedelig systeem komt hieroverheen nog een broekje, wat niet per se bij elke luierwissel verschoont hoeft te worden. Bij het verschonen gooi je het inlegvel met de ontlasting in de kliko en als de wasbare luiers vies zijn kunnen ze de wasmachine in. Gewoon op 40 graden, zonder wasverzachter, gewoon bij het andere wasgoed. Drogen kunnen de meesten in de wasdroger, maar wapperend aan de waslijn kan natuurlijk ook.