Besparen op de babyuitzet met een goedkope kinderwagen 

Een baby krijgen is natuurlijk hartstikke leuk. Je wil het beste voor je kleine prinsje of prinsesje. Hiervoor moet je alleen wel bereid zijn wat geld uit te geven. Het krijgen van een baby kost helaas best veel geld. Dit heb je natuurlijk wel voor je baby over, maar het is ook mogelijk om de uitzet goedkoper af te zijn dan je denkt. Er zijn een aantal tips waardoor je de babyuitzet zo goedkoop mogelijk kunt maken. Ben jij benieuwd naar deze tips? Lees dan verder: 

Wat is een babyuitzet en wanneer begin je ermee? 

Een babyuitzet is niets minder dan de voorbereiding op de komst van de baby. De dingen die je moet hebben bij de voorbereiding zijn de dingen zoals een goedkope kinderwagen, luiers, flesjes, fopspenen, rompertjes, meubels en voeding. Maar ook de dingen waar je minder snel aan zou denken. Het is slim om ruim op tijd te beginnen aan de zoektocht naar al deze spulletjes.  

Probeer alle spullen een maand van tevoren voor je uitgerekende datum in huis te hebben. Als je hoogzwanger bent, is het natuurlijk niet fijn om te shoppen.  

Kosten babyuitzet 

Een babyuitzet maak je zelf zo duur als je wil. Het hangt af van het aantal producten dat je nodig vindt, of je alles nieuw koopt en aan de kwaliteit van de artikelen. Volgens het Nibud kost een gemiddelde babyuitzet rond de 700 euro. De producten zoals een box, een kinderwagen, een autostoeltje en een commode zitten nog niet bij dit bedrag inbegrepen. Voor deze 4 spullen rekenen zij ongeveer 1000 euro.  

Een goedkope kinderwagen 

Om een goedkope kinderwagen aan te schaffen, bespaar je meer dan je denkt op je babyuitzet. De meeste merken brengen elk jaar of elke 2 jaar een nieuw model uit. Tussen deze modellen zitten vaak erg kleine verschillen en daarom kun je beter een ouder model halen en daarop zo best wat geld besparen. Ook kun je eraan denken om voor een tweedehands kinderwagen te gaan. Zo heb je nog een goede kinderwagen, met gebruikssporen, voor een goedkoop en interessant prijsje.  

Voorkom ook dat je online een kinderwagen aanschaft. Online lijkt makkelijk, maar wat als je de kleine lettertjes niet gelezen hebt en je je aankoop niet kan teugsturen? Als je dit zou willen in eider geval! Dan heb jij onnodig veel geld uitgegeven aan iets wat je niet meer kunt gebruiken. Een kinderwagen kopen in de winkel is dus een aanrader.  

Hou met alle prijzen en kwaliteiten rekening bij het shoppen voor de babyuitzet en vergelijk de producten goed met elkaar. Een uitzet hoeft niet duur te zijn. Je maakt het zelf zo duur als jij wil. Koop daarom ook geenonnodige accessoires op spullen, maar koop echt wat je in eerste instantie nodig hebt. Heb je dan veel geld over binnen je budget? Dan kun je kijken naar leuke accessoires en spulletjes.