Geef ondersteuning waar het nodig is

lerares

Zijn er de afgelopen jaren achterstanden opgelopen bij je onderwijsinstelling, is het mogelijk om met de steun van de OCW dit in een bepaalde tijd aan te pakken. Door een scan te doen en deze in te passen in een menukaart nationaal programma onderwijs, worden in een bepaalde periode de problemen aangepakt die worden geconstateerd. Achterstanden kunnen namelijk op verschillende gebieden zijn opgelopen, niet ieder kind heeft problemen met dezelfde onderdelen van het onderwijs. Kan de een goed meekomen, heeft de ander problemen gehad met de structuur van het onderwijs.

online les

Periodes van ondersteuning

Als onderwijsinstelling is het ingewikkeld om naast de reguliere lessen, ook de achterstanden in te lopen die zijn geconstateerd door het doen van een scan. Met de menukaart nationaal programma onderwijs kun je eenvoudig kijken wat er bijgeschaafd moet worden en dit uitbesteden aan de bijlesstudent. Door intensief samen te werken met deze instelling, kom je sneller met de leerlingen weer op het gewenste niveau. Door de persoonlijke begeleiding worden de leerlingen niet aan hun lot overgelaten. Er worden kleine groepjes gevormd, met leerlingen die met dezelfde problemen kampen. Natuurlijk wordt er een coördinator aangesteld om ook de voortgang bij te kunnen houden.

Hoe werkt de begeleiding

Het moet voor de leerlingen ook te doen zijn om achterstanden in te lopen, door de hulp in te schakelen van de bijlessudent.nl kun je een leerling tien keer een uur bijles geven. Deze begeleiding is uitstekend online te volgen, maar kan ook op school worden verzorgd. Omdat de lessen een op een worden aangeboden, kan er flexibel met de dagen en de uren worden omgegaan wat betreft het plannen van de lessen. De voortgang wordt bijgehouden in een bestand wat online ingezien kan worden, op deze manier is iedereen die in het programma meedoet goed op de hoogte van de situatie van de leerlingen.