Waarom kiezen mensen een bodycast beeld?

Dit is een vrij recent opgekomen fenomeen. De afgelopen maanden en jaren stijgt het enorm in populariteit. Tot voorheen kende niemand dit eigenlijk, maar nu is het razend populair. Maar wat is het nou eigenlijk en waarom is het zo populair? Het gaat hier om een vrij simpel fenomeen wat niet veel arbeidsuren vergt. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën die het mogelijk maken om door middel van software en een paar 100 foto’s van precies dezelfde persoon op precies dezelfde plek een 3D model te maken. Een 3D model is een combinatie van die foto’s die in een speciaal formaat in een programma worden gezet. Dit bestand kan vervolgens door een 3D printer worden uitgeprint. 

Voor welke gelegenheden?

Bodycasting Heeft als voordeel dat het voor vrijwel alle gelegenheden wel toegepast kan worden. Als het je verjaardag is, kun je namelijk verwachten om een standbeeldje te krijgen van jou en je geliefde. Op het moment dat je moeder jarig is, kun je ervoor kiezen om een 3D model van jou en je broers en zussen te laten maken en dit aan haar te schenken. Ook dit is zeer gewaardeerd. Je kunt bijvoorbeeld ook een jubileum hebben, waarbij je twee personen samen verenigt. 

Types en voorbeelden

De meest populaire vormen zijn die van het kleine standbeeld en daarmee wordt aangeduid op een standbeeld van het hele lichaam, vaak tijdens de zwangerschap, en daarnaast is de tweede populaire vorm het borstbeeld. Wat hier in ook erg populair is, is het laten maken van een borstbeeld van een idool van degene aan wie je het gaat schenken. Een veel gezien variant hiervan is natuurlijk Elvis Presley of Kurt Cobain. Uiteraard kan ook dit weer in de uitvoering van een volledig standbeeld.