Wasbare luiers kopen

Als je aan wasbare luiers denkt, stellen de meeste nieuwe moeders zich vuile luierorigami voor, compleet met katoenen vierkanten en veiligheidsspelden – en zo was het vroeger. Maar de huidige markt voor herbruikbare luiers is verzadigd met tientallen opties en materialen om ervoor te zorgen dat de baby een comfortabele, gezellige en milieuvriendelijke ervaring heeft, waardoor steeds meer moeders worden verleid om te kiezen voor wasbare luiers.

Onderdelen van een wasbare luier

Een stoffen luier bestaat uit twee delen: absorptievermogen en waterdichtheid. Deze twee componenten kunnen er heel verschillend uitzien, afhankelijk van de luierstijl die je kiest, maar in de basis heeft elk luiersysteem een ​​manier nodig om vloeistoffen en vaste stoffen vast te houden (absorptievermogen) en een manier om lekken te voorkomen (waterdicht maken). Elk merk en elke stijl zal deze twee doelen op een andere manier bereiken, maar de componenten zullen bijna identiek zijn: een absorberende textielvezel en een waterdicht materiaal.

Zijn wasbare luiers beter dan wegwerpluiers?

De voor- en nadelen van luiers komen neer op hun impact op uw financiën, het milieu en uw levensstijl. Het is een feit dat katoenen luiers minder duur zijn dan wegwerpluiers. De kosten lijken hoger tijdens het eerste jaar, maar tegen de tijd dat je een zindelijk kind hebt, is het totale bedrag dat wordt uitgegeven lager.

Hoe weet je wanneer je een katoenen luier moet verwisselen?

Baby’s die katoenen luiers dragen, moeten minstens om de twee uur worden verschoond. Een andere manier is om te controleren of de luier nat is; Hoewel ze niet dezelfde geur afgeven als wegwerpluiers als ze vuil zijn, hangen ze wat lager als ze nat zijn. Ze kunnen ook stijf aanvoelen, omdat natuurlijke vezels zoals katoen de neiging hebben om stijf te worden als ze nat zijn. Als je geen waterdichte hoes over de katoenen luiers gebruikt, zul je natuurlijk zeker zien dat de luier moet worden verschoond – en waarschijnlijk ook de hele outfit van de baby.