Apps voor op school zijn onmisbaar om deze redenen

Het onderwijs in Nederland maakt steeds meer gebruik van digitale technologieën. Denk aan een smartboard in de klas, waardoor de oude krijtborden vervangen zijn. Dit smartboard heeft allerlei handige functies en apps om het onderwijs voor kinderen zo goed mogelijk vorm te geven. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van apps voor school. Dit is handig, want het ontzorgt de leerkrachten en school aan alle administratie die ze er steeds meer bijkrijgen. In dit artikel willen we meer vertellen over een basisschool app, die administratieve werkdruk onder meer verlagen kan.

Handige basisschool app die op de hele school gebruikt kan worden

De school app is speciaal voor scholen ontwikkeld. Deze handige basisschool app biedt heel veel. Standaard biedt deze onder meer dit aan:

  • schoolnieuws
  • kalender met schoolactiviteiten
  • teampagina, met al het personeel erop
  • interne communicatie voor het team zelf

Handige vervanging van het oude

De papieren nieuwsbrief, die nu wel eens bij ouders in alle mail kan verdwijnen, is vervangen door een mooie pagina ‘schoolnieuws’. Hierop kunnen leerkrachten een kort stukje plaatsen en ouders zo alles lezen over wat de groep gedaan heeft.

Ook de kalender is handig. Er is een speciale functie in de app die het mogelijk maakt om de kalender van school te re-integreren met je eigen telefoon agenda. Dit alles om de planning van ouders zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Door de AVG is het niet meer vanzelfsprekend dat alle leerkrachten met gezicht, naam en adres op de website van de school staan. Via de app is er een teampagina. Door te klikken op de naam ( en eventueel afbeelding ) die bij de groepsleerkracht hoort, kun je contact opnemen met de juf of meester.

Ook voor de leerkrachten zelf biedt het veel gemak. Denk aan het plannen van oudergesprekken via de app, ziekmeldingen doorgeven of een berichtje aan het hele team schrijven.

Aanvullende modules voor de app

Er kan gekozen worden om ook het overblijven via de app te regelen. Kinderen die tussen de middag op school hun boterham eten, kunnen dan deze extra van de app gebruik maken. Ook is er een systeem waarbij ouders meteen kunnen betalen voor schoolactiviteiten.

De app maakt dus veel gemak mogelijk. Het vermindert de administratieve werkdruk en is ook gericht op de moderne tijd waarin we leven.